Simskola Tyringe

Tyringe Simsällskap anordnar simskola i simhallen på Tyrs Hov i Tyringe under höstterminen 2019.

 

Anmälan öppnar den 11 augusti kl:12.00.

Terminen startar under v 37 2019 och slutar under v 49 2019, vi har from hösten förlagt två grupper på vardagskvällar för att få ihop det.

Om det är fullt i någon grupp så ställ er gärna på kö , om det blir avhopp har vi då möjlighet att fylla upp platserna.

En kurs omfattar 12 tillfällen / termin och varje kurstillfälle är 45 min, i kurstiden ingår upprop , uppvärmning samt ca 40 min i vattnet.

Alla barn ska innan kurstiden börjar ha duschat utan badkläder . 

Avgift

Kostnad  775 kr (700 kr kursavgift +75 kr medlemsavgift vt-19)

 

För att boka en kurs skapar du ett konto, loggar in och bokar din kurs. När du bokat en kurs får du en bokningsbekräftelse och en faktura till din e-mail. Obs om du har en köplats får du ingen faktura, fakturan kommer först då då får en ordinarie plats.

 


Baddaren

Baddaren Grön (inga förkunskaper)

Här krävs inga förkunskaper mer än att barnet ska fylla 4 år under 2018. Dessa grupper är för de barn som vill börja i simskolan men är för små eller inte riktigt vågar vara i vattnet själv. Här är en förälder med i vattnet som stöd till barnet. Här övar vi på att barnen ska bli vattenvana, avslappnade i vattnet .

Målet är att barnet ska våga vara själv i vattnet. Märken man kan ta är Baddaren Grön.

*Baddaren Grön (doppa hakan och båda öronen 5 ggr, bubbla eller blåsa en boll vid vattenytan 5 ggr)

Baddaren (våga stå i vattnet själv)

Här krävs inga förkunskaper mer än att barnet ska fylla 4 år under 2018 och våga stå i vattnet själv utan sina föräldrar. Målet för Baddaren är att barnen ska bli vattenvana, avslappnade i vattnet och kunna röra sig fritt över och under vattenytan.Märken man kan ta är Baddaren grön , gul och blå.

*Baddaren Grön (doppa hakan och båda öronen 5 ggr, bubbla eller blåsa en boll vid vattenytan 5 ggr)

*Baddaren Blå (doppa hela huvudet, bubbla under vattnet, glida på mage med ansiktet i vattnet i 5 sek, allt 5 ggr)

Baddaren Gul (doppa hela huvudet, bubbla under vattnet, glida på mage med ansiktet i vattnet i 5 sek, allt 5 ggr på djupt vatten)

Silverpingvinen

Silverpingvinen

För att börja i Silverpingvinen ska man ha kunskaper motsvarande  Baddaren Gul.

I Pingvinen håller vi vattenvana kunskapen uppe. Vi börjar med ryggsim samt att vända sig från ryggläge till magläge. Att kunna byta läge samt att kunna hålla balansen på kroppen i vattnet är en viktig grundsten. Ramlar man i vattnet är det sällan man kommer med fötterna först. Vi tränar därför på att vända från rygg till magläge och tvärt om utan att röra botten. Vi följer svenska simförbundets rekommendationer och lär därför ut ryggsim som första simsätt. Att simma ryggsim kräver inte samma motoriska mognad som bröstsim. Det är en av anledningarna till att vi börjar med ryggsimmet. I ryggläge har man fria andningsvägar och man kan dessutom vila precis när man behöver genom att ligga och flyta.

Målet för Pingvinen är att klara vända sig från rygg till mage utan att nudda botten, simma 10m ryggsim och att bli ännu säkrare i vattnet.

I Pingvinen kan man ta simmärkena:

*Sköldpaddan (Flyta på rygg i 5 sek och rotera över till mageläge)

*Pingvinen silver (Simma 10m valfritt, flyta 10 sek, hoppa från kanten, ta upp föremål från botten, allt på grunt vatten)

 

Guldpingvinen

Guldpingvinen

För att börja i Guldpingvinen ska man ha klarat märket Silverpingvinen

Här tränar vi på att kunna ta sig fram själv på djupare vattnet, simma längre & bättre ryggsim och vi börjar med crawl. Eftersom vi följer simförbundets riktlinjer och lär ut ryggsim som första simsätt, följt av crawl kommer vi att lära ut simsätten i den ordningen.

Märken man kan ta är Pingvinen Guld

*Pingvinen Guld  (Simma 10m valfritt,simma 10 m i ryggläge, flyta 10 sek, hoppa från kanten allt på djupt vatten)

 

Fisken

Fisken

För att börja i Fisken ska man ha kunskaper motsvarande Pingvinen guld, dvs simma 10 m ryggsim på djupt vatten.

Målet för Fisken är att kunna simma 25m valfritt simsätt på grunt vatten. Vi fortsätter träna på bättre ryggsim och crawl.

I Fisken kan man ta  märket: Silverfisken

 

Simgrupp

Simgrupp

För att börja i Simgrupp ska man ha kunskaper motsvarande Fisken Silver,  simma 25m 

Vi övar teknik i simsätten rygg, crawl och börjar öva på bröstsim.

Målet för Simgupp är att kunna simma 50m i magläge & 25m i ryggläge på djupt vatten, dyka från kant och kunna vara på djupt vatten utan att någon håller i en. Vi kommer att dyka och hoppa från kanten och pall.

Märken man kan ta är: Fisken guld och Järnmärket

*Fisken Guld ( Simma 25 m  , dyka från kanten allt på djupt vatten)

* Järnmärket (Simma 50 m i magläge, simma 25 m i ryggläge , flyta i 1 min eller 10 m, dyka från kanten allt på djupt vatten)

 

Hajen

Hajen

För att börja i Hajen ska man ha kunskaper motsvarande Järnmärket,  (Simma 50 m i magläge, simma 25 m i ryggläge , flyta i 1 min eller 10 m, dyka från kanten allt på djupt vatten)

 

Målet för Hajen är att kunna simma 100 meter. Vi fortsätter att öva på simsätten rygg, crawl och bröstsim samt att dyka och hoppa.

Märken du kan ta är Bronshajen, Silverhajen och Simborgarmärket.

Efter gruppen Hajen fortsätter du i teknikgrupp.